Днеска скъсах със всички задръжки,
даже дръпнах мустака на дявола,
но разбрах после, Боже, че - всъщност-
той игра си със мене по дяволски...
Днес флиртувам със всички усойно,
не подбирам какво ще обличам -
днес съм собствено копие - двойница
и не търся кого да обичам...
Днес съм в рокля бордо - неморална,
от която надничам момичешки.
Днес съм лоша и адски коварна -
днес съм никоя, дявола сричаща.
Днеска скъсах със всичко и с всички,
поиграх си със тебе по дяволски,
без да видя, че - всъщност - обичам
ореола ти, Дявол, езически...
1988 година, Добрич (Толбухин)
© Нели Господинова All rights reserved.