По едно
Една ме майка родила,
когато живот ми дарила.
Една е Родината мила -
в нея е патриотичната сила.
Една е българската земя,
с нищо не ще я заменя.
Нито родните балкани
в слънце и скреж обляни.
Един е родният ми град,
няма втори на този свят.
Една е бащината къща,
в която всеки се завръща.
Една е планетата Земя
на Космоса от безкрая.
Един е Бог над нас,
различен по усещане и власт.
Няма втора родина,
нито втори роден дом...
© Божидарка Божинова All rights reserved.