Кулинарка съм призната,
поназнайвам и вината.
Сирената в скромна доза -
нетърпимост към лактоза.
Капама в гърне ще сложа,
после, да не се изложа,
ще завия с порив чист
и сармички, с лозов лист.
И понеже знам, от лани,
че съвсем не сте вегани,
щом си дръпна аз солука,
слагам мръвките и лука.
Питка бяла ще замеся,
всички с обич да калеса.
Ако няма място празно,
тиквеникът е под " разно".
Вина бели и червени
и ракийки изстудени,
а за който пък пробира,
ето, има даже бира.
Заповядайте другари,
да посрещнем сурвакари!
Господ здраве да ни дава,
в откровенската държава!
И аз мечтая
O, как искам да съм вдъхновение
за нечие възвишено творение,
да съм идея за творба,
изпълнена с любов и красота,
за коледен подарък да получа
не сармички със сос подлучен,
не ошаф и зелева чорба
и питка проста само със мая,
а гурме с пармезан и сьомгово кюфте,
вместо крем карамел - крем брюле,
и бели прости сирена не ща -
признавам само рокфор и от онова...
на дупки като софийска улица!
То пък някой да ме пита,
ама държах да си кажа
че нали съм си жена
с второ име суета,
и не спирам да мечтая
па да видим
де ще му излезе края,
🐒
© Надежда Ангелова All rights reserved.
Поздравявам те още много по веднъж!!!