Вече крайно е време
и ние да реагираме,
като изпровокираме
(по наш си сценарий)
завръщане на македонските българи
светкавично – бърже в България,
отсам Струма,
наведнъж и завинаги
чрез ... бежански бум.
Тъй хем ще си ги приберем
до един в Родината,
хем ще им спестим
туй мъчително тътрузене към Евросъюза.
( А албанците? – тях
ще изтикаме отвъд Адриатика)
Проблемът обаче е:
как да подучим Вучич
(сиреч идеята да му пробутаме)
да повтори на Балканите
в миниатюра
Украинската авантюра
на Путин.
... Ала ...
без война реална.
© Вълчо Шукерски All rights reserved.