По повод на напъните -
да се премахне от читанките
стихотворението на Иван Вазов
„Аз съм българче“
В жилите си
носим Любовта! -
Тя ни възвисява!
В жилите си
носим древността! -
Тя ни съхранява!
В жилите ни
е градивността! -
Тя към БОГ стремѝ ни!
В жилите ни
е човечността! -
Хиляди години!
Българщината
ни е в кръвта! -
Тя ни единява!
„Аз съм българче!“
е крепостта! -
В нея сме ДЪРЖАВА!
© Стоян Минев All rights reserved.