По случай днешния ден на бирата - Наздраве! Хлъц!
И с комплименти към бирарията.
Събирам кръг шавливи поетеси
(за цвят тук-там и някой мъж-поет).
Засядаме на маса под навеса
в любима кръчма - с кеф за мухабет.
Познават ни - че не веднъж и два ли,
взривили тук квартал и персонал,
последните стотинки сме си дали,
затваряйки кръчмарския портал.
Ела, гарсон, пресъхна ни устата,
менюто знаем вече наизуст.
И ти ни знаеш - пипнем ли вратата,
на пух и прах разбиваме кутсуз!
Умрял от студ ни носиш еликсира...
На здраве (дзън), на път и на късмет.
И нищо чудно, че след две-три бири
се раждал, казват, не един поет.
За повод хич не питай! - Нов багажник
за старата кола :) (на кой му пука!).
По-важното е тук, че тежка жажда
гаси се във бирария "Дондуков"!
© Мая Попова All rights reserved.