Бера спомени,горчиви и сладки
за днескашното ни специално меню
на Живота пълен с Мерзост и Щастие,
във вечното ни Причинно-Следствено Дежа вю.
Напъва ме плач,на смях ме избива
по тая стръмна,трънлива пътека,
водеща към нивата с крушата крива,
под която малкият син помага на мързеливия батко, нищо да прави полека.
Метафората ме качва на платото,
където умната,мързелива снаха
справедливо раздава нарядите
на свекърва и свекър за реда,по който да носят вода!
Умните Технологии в ръцете на подмолните,хитрите
разпалват и днес безсмислените войни,
с измислени поводи и скрити причини
продължаваме към Светлото Бъдеще,с кръгом напред да вървим...
28.05.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев All rights reserved.