Двама с теб, пленници сме на дъжда,
вълна отнасяща отломките на лято.
Дърветата танцуват в есенна ръжда,
под знака на дъждовното стакато.
Лодка от видим към невидим свят,
душата сляпо следва пътя на съдбата.
Ще бъдем ли един за друг мечтания бряг,
когато капят мъртви и мокри листата?
Дъжда ще отмине по пътя си вечен
и облаците ще станат бели платна.
Отминава без сбогом света ни суетен,
където всичко се ражда от пръст и вода.
© Запрян Колев All rights reserved.