Re – "Проклех те девет пъти", В. Димитров
***
Проклех те – девет пъти да се влюбиш
и пак да скиташ недолюбен, сам.
По мене ум и разум да изгубиш.
За раните ти аз да съм балсам.
Проклех те девет нощи да ме имаш –
по-жаден да останеш след това.
Пък аз, като звезда недостижима,
за друг да светя, в чужда синева.
Проклех те с думи. Но сърцето знае
и с пулса си изрича благослов...
Един живот на всекиго е даден
и нека го измине със любов!
© Елица Ангелова All rights reserved.
Напомням, че това е само реплика към даден стих – поетичен диалог.
Успешни дни ви желая, Приятели!