Ру̀со... гладно
не седѝ и
сътворява
лудории.
А не е ли
ру̀со, с врява
тръгва и се
изрусява!
..........................................
Ру̀со... гладно
не седѝ и
сътворява
бъркотии.
И на неговата
все е -
инак па̀ли
и беснее.
..........................................
Па̀ли, ала
не вредѝ.
И... недей
му се сърдѝ!
© Стоян Минев All rights reserved.