С обратен знак -
и мрак,
и светлина.
Душата ми
видения прегръща.
Стъмни ли се -
лети -
виделина.
Просветне ли -
помръкнала
се връща.
Какъв объркан
в корена кроеж!
Ако е ден -
сънувам,
че живея.
Ако е нощ -
неспирен бяг.
Кипеж!
Кажете ми -
горя ли
или тлея?
Сполайти!
Денем -
по Ръба отвесен.
А нощем -
тъмноока Синева.
И с Бог,
и с Дявол -
имам своя Песен.
Един живот,
а разкроен за два.
© Донка Василева All rights reserved.
Благодаря, Ели!На кладата наистина е за предпочитане, отколкото мъжденето...