The work is not suitable for people under 18 years of age.
За вас - с усмивка!
И се надявам да имате търпение... до края! ;-Р
Завчéра дадуха ми хап – да мога
кугат напия са, да'н ма були глъва,
чи среща имах със мадама в МОЛ-а.
Изпих гу, ама никаква файда!
На екс обърнах май че литър водка -
на тръгване бях малку кат' смукач.
Излагане от страх (да не съм дядка),
чи... Простамол си пиех за илач!
Обаче... друго с мен са случи!
Във "кофата" ми беши 'се боза -
нарязах са, главата 'зе да бучи,
винарки замъглиха ми ума!
Изпразни ми се тъпата кратуна.
Устай, чи бе кат оня ми мехур
(разтечи са и той, бастуна)...
Изложи ма, бе! Скапан трубадур!
На сутринта, след тъз ми тъпотия,
отидох до аптеката. Кълнях!
(Ядосан - хванал бях Рогатия!)
И исках обяснения от тях!
Влетях като горила разярена:
- Госпо'йце бе, ни можи то тъка!
Изпих си Простамол-а, Похмелин-а,
и водка даже пих, 'ма йок файда!
Що стана таз злина, я ми кажети?!
'Се тъй ли ще йе - нощи, дни?
И до куга така? Ах, клети!
То туй съвсем ши ма срази!
- Гус'ине - малката ми рeчи -
вий сбъркали сте приема. О, да!
Забъркали сте толкува "гювечи",
чи действат лошу явно! При тува
нидейте ми така подсмърча -
гъбясал сте кат стара мукава!
И пречи махмурлука (туй йе ключа)
да оздравей поне едната ви "глъва"!
....
Мъже, тува ми й ахилесова петата!
А имах среща с готина мума!
Кажети бре, как сваляти жината?
(Аз май... във *писуара ш' си вися!)
-------------------
*писоар - елемент от санитарната керамика
© Петя Кръстева All rights reserved.