Живеейки по собствена посока,
загубили способност да четем
в душите си посланията на Бога
и загрубели в болката съвсем,
се впускаме да си градим отново
по Вавилонски замъци и власт
с надеждата, че може би тогава
най-после ще удари този час,
когато ще докажем на всемира,
че ние не случайно сме Това –
най-мъдрите и вече ни отиват
поклоните към своите дела...
Ще стигнем някой ден дори небето,
ще влезем във окото на света!
Не ми ли вярваш?
Идол е Човекът за себе си!
И славен до...
смъртта!
© Руми Бакърджиева All rights reserved.