Светът е полудял,
със бесове във облик човешки се изпълнил.
Светът се е побъркал,
за Бога очите си затворил.
Не ще да чуе Словото спасително
и Христа Иисуса втори път на кръст разпъва.
Нечестиво поколение за Господа ушите си затуля,
в сърцето си убиецът Варава пак освобождава.
Лъжеучители, еретици, сектанти, плъзнали са като змии отровни и хората слушат ли, слушат.
Захаросано християнство приемат заблудените,
а отстъпници, зовящи се "учители" с уста мазни
сладка отрова на "пасомите предлагат.
И не, не съм праведен аз, ни най - малко.
Напротив - аз съм грешник най - окаян.
Светът е полудял,
със бесове във облик човешки се изпълнил.
Светът се е побъркал,
за Бога очите си затворил!
© Йосиф Асенов All rights reserved.