Три в едно и мен ме депресира.
Най-добре съм си във ,,Скара-бира".
,,Ако умра ил' загина"
да е с моята дружина.
Там ще седна най-отгоре –
нали съм си ,,лудо Джоре",
че нали съм и всезнайко,
абе – ,,Зайко кукурайко".
,,Заплакала е гората",
че ходя аз в механата.
,,Хубава си моя горо",
но, няма да се върна скоро!
,,Кога ме мама родила"
в кръчмата май, че е бѝла.
От как съм ,,едно дете мало"
все в кръчма съм оставало.
Там една вика, чак плаче –
,,Бела съм, бела, юначе!".
Ама, к'во кат' си бела,
ракия щом не си взела!
,,Тежка беше нашата раздяла".
Една бутилка хакнах си я цяла.
За да поркам си до дънце –
,,Зайди, зайди, ясно слънце!".
Един въпрос в главата ми виси:
,,Лале ли си, зюмбюл ли си?".
,,Петлите пеят", съмва се вече,
а от къщи още съм далече.
Еми, аз такъв си съм –
,,Заспал Гочо под салкъм".
Тъй е лете, па и зиме –
,,Земи огин, запали ме!".
© Георги Янков All rights reserved.
Много яко! Браво, човек! :D