Кученце бе с улична съдба,
рошаво и с клепнали ушета,
но помогна на момиченце в беда,
че болката му в себе си усети.
Тя бе паднала във шахта, а пък то,
с лая си спасителите викна.
После тръгна си след делото добро,
но момиченцето благодарно, го обикна...
Дори не бе видяла как изглежда,
но знаеше, че на мига ще го познае!
Когато оздравя, потърси го с надежда...
И днес е кученцето на едно момиче.
По цял ден само с нея си играе,
а също пази я, защото я обича!
22.09.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.