Пеперуда съм, кацам на тебе,
за да пия най-чистата сладост,
да закусвам прашеца ти меден,
на земя и небе да играем.
Ти си търсеща слънце и топло
и танцуваш, когато вали,
а листата ти искрено молят -
имаш нужда от полет, нали?
Какавидено креех симетрия
и на вярност заклех се по вятъра,
който пазеше чисти крилете ми
да дочакам най-пълни обятия.
Пазя ти пролетен повей,
ти - трептене от чакане много.
Ти си мислиш, че съм растение,
аз те вземам за ...насекомо.