Под цъфналите вишни - Ах, Япония!
Каква е сила красотата,
дори за ден разцъфне на земята,
завинаги посява във душата
за вечността мечтата!
И ден след ден,
година след година,
в очакване след всяка зима,
че нова пролет
пак и пак ще има,
че птичите ята
ще се завърнат с песента,
воалът цветен изнурената Земя
ще възроди и възкреси
ведно с човешката душа!
* * * * *
Ханами - съзерцаване на цветовете, от епохата Хейан (794 - 1185)- литературен празник: съзерцавайки цветовете, да се водят литературни четения на оди, поеми, стихове и др.
https://otkrovenia.com/bg/proza/noshtta-na-lili-3
© П Антонова All rights reserved.
Поздрав!