Jan 24, 2018, 8:40 PM

Под диктовка на... 

  Poetry
360 0 1

Пътят към София е път мюсюлмански,
джамии ще строи глупакът балкански.
Утре и фесове ще заместят калпака.
Европата знае да ласкае глупака.

 

Камбаната вече не иска да бие.
Защо ли ѝ трябва, щом ходжа ще вие?
Попът и даскалът били са на почит,
а сега за тях ножове се точат.

 

„Пътят към София" е филм от екрана,
а днес е страдание, болка и рана.
Героите с възел, а не по цървули,
звън на желязо в монетите чули.

 

Народът ли? Него псета го яли.
Зурлите се радват на скръбни кавали.
Кючек се извива, а не ръченица.
Храната е в пликче, а не във паница.

 

Балканът изсечен, Балканът немее.
Байракът на Райна в музея се вее.
Халал да е - казваме. Никакво браво.
Диктовка е вече народното право.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Четох и в ума ми една мисъл кънтеше:
    "Къде си Дяконе, по този път към София и ти вървя????"
    Болезнено си прав...
Random works
: ??:??