Jan 18, 2008, 8:03 AM

Под храмовете бдят змийорки... 

  Poetry
700 0 8

***

Под мостовете пъплят глухи...

и крясъкът се пръска по средата...

Превръзките на мумиите... сухи...

отдавна са торили сетивата...

 

 

 

И ялово застинаха във клетки...

утробено отхапани съдбите...

Ловците ги съсириха по плетки...

с отровност загноили в дните...

 

 

 

Под храмовете бдят змийорки...

увиват се до крайност тихи...

По люспите им спят позьорки...

Богини в позлатени щрихи...

 

 

 

Ако се сврат надзъбно коритата...

на всичките ми речни орди...

Заразно ще ме сгазят ходилата...

ще ме бесят многостенни корди...

 

 

Виждам ги под моста на люпилки...

в какавиди бездно да линеят...

Бреговете си посипах с люлки...

щом окапят... в тях да оздравеят...

© Арлина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??