Oct 29, 2024, 2:21 PM

Под налягане 

  Poetry » Free verse
94 0 0

Под налягане

 

Под налягане духът се ражда.

Мъжкият прекрасен дух.

Жената радостта обича.

Духът трениран твой за

Нея е приготвил красота -

Тя се в "лошото" поражда,

"Под налягане". Ура.

 

Отваряш ти прозорците в студено

Време. Ставаш ти от сън,

Топло е на твойта кожа. 

На студът дошъл е ред.

Студ и зима, красота за

Твойто тяло в тях за тебе

Има. Налягане студът създава.

Търпение леко ти е нужно.

Добре ще бъде после.

 

Гладен ти си - искаш да ядеш.

Потърпи известно време, под

Налягане известно време поживей.

Налягането - от него се поражда

Половината от жизнената красота.

 

С вода студена сутрин се обливай.

Яж през ден път един. Търпи.

Тренирай свойта воля. Дух

Силен възпитавай - дух със

Пътища-пътеки. Нескучен

Дух - разнообразен. Жената,

Твоята душа да има на какво,

И за какво да радва се. 

Да се наслаждава, да яде.

 

Прославяй свойте богове.

"Слава на Велес" - на Лесничея.

На човека що се труди.

На муладхарни хора, прости,

На

Достойните трудяги.

 

Прославяй, сещай се за хора,

За животни. Уважавай, оценявай.

Щастлив и радостен бъди

Налягането твое - използвай

Го за мисъл, тренировка.

 

Аскеза - казват - било това е

Да

Се откажеш доброволно,

Рядко, сериозно, за известно

Време от някакъв комфорт.

Кафе обичаш ти да пиеш,

Попий известно време чай

Без захар - да видиш, да се

Убедиш, че и реалност друга

Има - красива и свободна.

 

Аскезата необходима е

В живота - пак - за да се

В нас налягане роди.

 

Ще станем смели и

Красиви, здрави. 

Когато налягането на

Прекрасния живот ние

Удържаме и удържим.

 

Слава на това, на

Налягане такова - хубаво

и лошо - благодатно.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??