Подари ми един от дните ти,
само един.
Да разчертая в тефтера ми с бъдеще - за мен и за теб.
Ще започна с утрешно към пробуждащо синьо ,
в него кармин прегорял .
Оранжево от стара рисунка
Една капка роса на дясната устна от незавършен романс,
/той тепърва започва/.
Черешов цвят устни в ранното утро ,
проникващи навътре в плътта.
Лилави мисли в екстаза,
любопитни надничащи пръсти -
докосвайки твоята кожа,
тъй бяла и млечна.
Целувка с аромат на трева.
Подари ми един ден твой.
Ще го запечатам с палитра от
пролет.
Бял цвят от копнеж,
дъх на зюмбюли,
полъх на вятър,
щъркелов полет,
дъждовен порой...
безвремие,
вечност
и …с мен.
Подари ми непреходност , подари ми само за ден!
© Ива -албена Алив All rights reserved.