Dec 13, 2011, 1:42 PM

Подаръци 

  Poetry
374 0 5

ПОДАРЪЦИ

 

Ето - шейната вече пристига

със стареца тъй чакан, белобрад.

Елени спират, снежен прах вдигат,

ще ли е тоз път товара богат?

 

- Бързо, старче, разтваряй чувала,

дарове раздавай, не се бави!

С надежда те чакахме ний, ала

дали ще ни пак слана ослани?

 

Играчки дай на децата малки,

да се радват, те не ще разберат,

колко са наште пенсийки малки

и колко годините ни тежат -

 

На младите не разправяй басни,

работа им дай, да могат със пот,

да не хабят години прекрасни,

сами да изхранват челяд и род!

 

На Родината - и мир, и радост донеси,

спокойствие и сила, бърз възход.

Казахме ти, старче, своите молби.

Очакваме да дойде по-добър живот!

 

© Анка Келешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??