May 23, 2007, 12:29 PM

ПОДСЕЩАНЕ 

  Poetry
739 0 11
 

ПОДСЕЩАНЕ


Като охлюви в черупка носим си душите...

Дните наши тихо хрупкат залеза наситен...

А душите ни отвътре вече наедряват...

Самотата бавно тътри споменната лава...


Още малко... Още малко - с тежката черупка!...

Във порочен кръг сме... Жалко!... Като в черна дупка...

Щом черупката ни падне - смяна на телата...

Пъплихме от ден до пладне кротко по земята...


Ах, черупките ни тежки!... В снимки те остават...

А в душите носим грешки, дето не прощават...

Колко ли ще бъде леко - после, като литнем?...

През еоните - напреко, край звездите ситни...


...И - обаждайте се, мили, - аз като ви срещна!

Днес в черупки сме се свили, та... - да ви подсещам...


Ванилин ГАВРАИЛОВ

© Ванилин Гавраилов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??