Хубава си като миг…
Устните ти са девици,
а гръдта ти нежен щит
на едно добро момиче.
Чувствата ти са звезди,
страстите ти – забранени.
Тялото ти е в стрели.
Мислите ти – уморени…
Птици са ръцете ти,
сънищата ти – реалност.
Греховете – две сълзи.
Колието ти е вярност…
Кладенец си от мечти…
давиш ме до дъно в него.
Роклята ти е невидима...
гола си като поема.
© Михаил Цветански All rights reserved.