Невидима
В днешното полукълбо на мрака
се ражда сивата мъгла,
безизразна, прозрачна -
обгръща ни с гръдта си тя.
И полъхът навлиза в сърцата...
като ледената плът!
Една прекрасна снежнобяла кошница,
в нея скрит е днешният ни свят
и трупа се снегът в нея -
сякаш е невидим прах!
Колко струва да смениш сърцето си?
И дали завинаги ще е машина то?
Ще усеща ли онези трепети -
дето казват хората, че са любов!
© Моника Ангелова All rights reserved.