Поглеждам в миналото и се мразя.
Как ли не можах да те запазя...
Да те запазя ли? Та аз те изоставих!
Питам се днес - май грешка направих?
Живота свой ти отдадох, ти даде ми своя,
кажи ми - как днес да намеря покоя?
Пътища свои поехме и двамата.
Валето загуби! Спечели ли дамата?
Спечелих? Та аз с тебе всичко изгубих,
надеждите наши, мечтите - погубих.
Сега дори пред себе си отричам,
че още тайно те обичам.
Обичам и него, няма да крия,
но миналото с тебе... как да убия?
Животът е прекрасен и без мен, нали?
Мисълта за мен със сълзи ли отми?
Аз зная, обичта към мене криеш
и мене ли опитваш да изтриеш?
Чуй, на тебе само ще го кажа
и на никой друг не ще покажа,
че в живота си, каквото и да правя,
теб никога не ще забравя!
Усмихвам се, усмихваш се, но на инат.
Свърши всичко, знаем - няма връщане назад.
ШАХ И МАТ.
© Мони All rights reserved.