Сив свят и сиви хора.
Сиво небе и сив простор.
Потънала земята в злоба.
Превърнало се всичко в тор.
А добротата где отиде?
Къде изчезна? В кой ад?
И радостта къде замина?
Къде замря и тя без глас?
Сърцата ни в лед сковани,
не чувстват ледения ръб.
И всеки ден си те повтарят -
око за око и зъб за зъб!
© Ренета Данкова All rights reserved.