Овошката е дюля
със жълти плодове.
В зелената кошуля
накацали са те.
Погълнало нацяло
от жълтите лъчи,
красивото е спряло
в зелените очи.
А вечер под листата
изгряват сто луни
и зреят си нещата
до есенни слани.
А вече не е юли
и секва песента.
Ухание на дюли
и жълта- есента...
© Никола Апостолов All rights reserved.
Страхотно е! Това е най-хубавия мирис на есента! Желая Ви прекрасна есен и творчески вдъхновения! Поздрави от мен!