Нападнат ли те подло в гръб,
застигнат ли те хорски хули,
ти сплав излята си от друг калъп,
изтрий сълзите си по свойте скули.
Не си от хората с първичен гняв
с думи стрелящи в гърдите.
Различна от света кафяв си-
таралеж, родена без бодлите.
Ако животът ти подложи крак,
не падай духом, не бъди мишена.
Вдигни глава и изправи се пак,
край теб са хора проверени.
Те са в бъдещето ти компас,
попътен вятър са в платната.
С главна роля и с крилат Пегас
дано орисала те е съдбата.
© Илия Станков All rights reserved.