В душата студено, отчайващ мраз.
Какво пак виждам аз?
Спи народът летаргичен сън.
Не може да се събуди, зима е навън.
Народе, събуди се от тая мрачна тишина.
Какво трябва да стане, за да бъде светлина?
Не се отклонявай от правия път.
Да, стръмен е тоз, който води до висок рът.
Управляват ни бандити без морал.
Как ще ги спреш, кат си заспал?
Събуди се и поискай промяна.
Виж, навън птичка волна, засмяна.
Природата е чиста, обществото - мръсно.
Събуди се и го промени, преди да е късно!
© Георги All rights reserved.