Нямаме ние нищо против
съчувствието и състраданието,
но в този капитализъм див
вижте глада и страданието,
някои дом и хляб нямат,
вижте как рови се в кофи,
ето това е нашата драма,
бедният затъва в катастрофа.
Четирсет лева ще вземат,
а по десет на ден други,
как това нещо да приемат
те, които са имали заслуги
и се затрудняват да изберат
дали да ядат, или да се лекуват,
които с потта на чело и трудът
борили са се да съществуват...
Ето над какво много помислете,
сетихте ли се, господа управляващи,
за тях, не, думате:"Бежанци приемете
на ваш гръб, не сме едва оцеляващи!"
© Георги All rights reserved.