Dec 27, 2014, 3:31 AM  

Половин Душа 

  Poetry » Other
375 0 0

Половин Душа

Ст. Русев


Поздравите отбягва или вяло им отговаря.
От мигащите лампички му се повдига.
Блуждаещо по улиците се прибира
след работа, едно сиво магаре помнещо пътя.

Какво сте се ухилили то също ще празнува.
Тишината ще го изненада със свещичка.
Половината му душа ще го накара да будува
Ще пият, ще се молят и ще плачат срещу луната....

Аз си запушвам ушите от гласа им писклив.
Ще пресушавам бутилки до дъно и до припадък
Сутринта един алкохолик отново по пътя трънлив
помнещото магаре ще го заведе на работа.

Той дори няма да усети, колко тихо е навън.
След всичката любов споделили си хората.
Ще се ядоса, не че трябва да измине същият път.
Не, че ще го върнат, защото е ...Коледа.


А защото му е половин Душата.

© Станислав Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??