Като млада лъвица – изящна…
от зной и любов изтъкана,
тя е тайна. Възможност блестяща.
Венера, родена от пяна.
Той призван е да бъде ловеца.
И мъж е предимно, и в частност.
Ураган е, не в ниско ветреца...
А другото?... Просто формалност.
Но съдбата от скука умира
и ги сблъска там – на завоя.
Клишетата днес триумфират –
по Омир повтаря се Троя.
Жени Иванова
юли, 2022 г.
© Jasmin All rights reserved.
Иване, и на теб благодаря и се извинявам за закъснелия отговор!