Полунощ на масата
Сме само аз и ти
И виното дели ни
И прави ни невидими
Когато идва
Силуета на мъглата
Ти ставаш и танцуваш
Ненаситно и подвластна
Аз запалвам си цигара
На дима отдавам мисълта си
В захласа ти
Намирам друга
И по нея копнеж
Събужда се о мен
И спомен скъп
Белег изрязва
Върху лицето ми –
Жигмото на тъгата
Танцът свършва
И отново пред мен заставаш
Каниш ме
В обятията ти да вляза
Но уви
Вече няма ме във този мрак
Заминах, скъпа
Нима не забеляза виното
Разлято по масата
© Калин Кермов All rights reserved.