May 6, 2016, 3:59 PM  

помен за майка 

  Poetry
1226 0 0

 

Тук, в тази могила
почива моята майка.
Мир на праха и....
Когато тя беше жива,
аз изплаках всичките сълзи,
а сега гроба с какво да полея?

 

Паметник няма.
Паметта е измита.
Има груб кръст само
над добро и над злото...

 

Имам и спомен:
дворче китно, градина,
заградено място с кокошки.
И майка ми с ножица 
реже крилата
на ярката, пожелала да 
литне високо.

 

Та тази ножица получих
в наследство.
Тя сама реже на кръпки
живота ми
и обезкрилява всички смели
мечти и плахи надежди.

 

С нея кастря 
на гроба майчин тревата -
една закъсняла ,безмислена
и тъжна разплата...

 

© Юлия Шопова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??