Помни жената
Не се забравя ей така жена
докосната от теб дори неволно.
И трябва да ги помниш – до една, .
а не да си ги спомняш произволно.
Оставяй се да те намират. Знай,
пчелата в тях ги кара да те търсят.
Ако си цвят, изпиват те до край.
Ако не си, разбират го набързо.
И литват пак. Жените са пчели.
Недей ги спира. Знаеш ги какви са.
Но ги помни. Помни, като че ли
от паметта ти, тоя свят зависи.
Защото мъж, забрави ли жена
е все едно, че слънце нейде гасне.
Вселената за всички е една -
с безброй слънца, но нека да е ясно,
че всяко слънце всъщност е везна
на времето за всеки отредено.
Не се забравя ей така жена.
Жената е любов. Благословена!
© Александър Калчев All rights reserved.
Жената е любов. Благословена!