Помня как с малкото пари
купувах всеки ден цветя (и още е така).
Помня, че единствената си Любов
ѝ дадох, в едно с душата.
Тя една бе, а ловците много.
Много, но за нея бяха малко,
защото без майка живееше в приют.
Помня още... и колко малка беше ти.
Бръмбарче виждам, но не го убивам.
То ще ми е единственият свидетел,
как тази нощ завинаги си тръгвам.
С парите си за първи път да купя
на себе си цветя да се завия.
Ст. Русев
© Станислав Русев All rights reserved.