на чичо
Помня Спешното и дъжд.
Помня притеснени хора.
Помня разтревожен мъж
и линейките на двора
Помня мириса на смърт,
смесен с този на белина.
Помня дълъг кален път,
теб - стопен наполовина...
Помня звуци, миризми,
помня някакви картини.
Помня шок и как боли-
казват ми, че си починал...
Помня офис, каталог
с некролог, ковчег и сладки.
Помня как копаят гроб,
помня рамото на брат ми...
Помня цялата рода
и прегръдката на мама.
И цветя, цветя, цветя...
Теб те няма, няма, няма...
Помня в зло и във добро
винаги си бил насреща,
Наближава Рождество,
как без теб да го посрещна?!
© Ива ВалМан All rights reserved.