May 6, 2012, 11:04 PM

Помогни ми, Свети Георги! 

  Poetry
569 0 0

Твойто копие искам да хвана,

да обяздя крилатия Ат

и да литна сега към Балкана,

прекосил половината свят.

 

Да го търся змея триглави,

за конкретно директен двубой,

а когато пред мен се изправи,

да трепери пред хъса ми, той.

 

Ти ръката трепереща стискай,

насочи острието в целта.

Аз смъртта на влечугото искам,

свободата във мойта страна.

 

Само с теб ще постигна успеха,

ще отдъхне народът без змей.

Днес страхът ни е циганска дреха,

като бял флаг на нас се ветрее.

 

Свети Георги, хвани ми ръката.

Цял живот да го смачкам мечтая.

Омърси ми тиранът страната.

Остър вятър в душата ме лае.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??