Понякога си странна
комбинация
Понякога си права – до крещене.
Съзнаваш без излишно суетене
нещата, от които си зависима,
които те превръщат не във хрисима.
Понякога си толкова първична,
необуздана и небрежно хаотична.
Зодиакално – лъв си сред овцете,
темпераментна – имаш го за двете.
Понякога – фатално безразлична,
за тебе поза толкоз нетипична,
за мене – мрачни мисли, притеснение,
за двете – спор с безкрайно обяснение.
Понякога си смъртно наранена,
разстроена, душевно уморена.
Но всеки път изправяш се и смело
поемаш пак напред със гордо чело.
Понякога си странна комбинация,
но тя е твойта женственост и грация.
Харесвам те такава – импулсивна.
Не ти отива хич да си пасивна!
© Надежда Борисова All rights reserved.