Говорих днес - с един путинофил,
в Русия що не ходи да живее,
нали - почти от век е… русофил,
и всичко руско тачи и милее!
Попитах го - защо не е в Москва
по договор на хубава заплата.
Защо за рубли - в руската тайга
не вади газ дълбоко от земята.
Дори го питах, що не ще оттам
да тегли - на Европа сочна майна!
И мигом след това да хукне сам,
да мре за Путин в лошата Украйна!
А той горкият… нещо замълча.
Дори му стана страшно неудобно:
Не искал да живее във Москва.
Момчето му се учело във Лондон!
Юри
Йовев
Август
2023 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
И аз като Безжичен ще умра от смях!