Аз искам да говоря
И не искам да споря
И не вярвам в лъжата
Употребила земята
Като мръсна салфетка
На гнусна кокетка
След пиянски запой
И мъжки бой
Но аз виждам промяна
В твоята външна премяна
По-богата от днес и преди
След жестоки войни
И човешки игри
... гавра с нашите съдби
А душата ти кална
За награда похвална
Все тъй жалка и подла стои
И пространството сиво
На дълбоко се свило
Ти повярвай и на нея тежи
© Кефор Потрати All rights reserved.