"Поръчан" стих
В сърцето и душата си те нося,
обземаш мислите щом в миг
почувствам свободата своя
да дишам волно и напиша стих.
Какви са правилата - няма смисъл...
щом лее се перото ред след ред
и всичко се подрежда в ритъм.
Щом влюбен си превръщаш се в поет.
Те, думичките, нижат се самички -
рисуват, пресъздават, олицетворят
емоциите, чувствата епични,
щом тъй обичан си и боготворят.
Та... исках само в стих да те поискам,
като поръчан Шекспиров герой.
Аз Жулиета да съм, ти пък романтичен
Ромео нежен под притихналия ми балкон.
И в приказката наша да разкажем
за силата на любовта,
която с дух преградите премахва,
щом всеотдайна е и спира ни дъха.
Е, не на всеки може да е "вкусен"
поредният ни сладкодумен стих,
но щом е искрен и великодушен
ще се поспре и някой тук за миг.
© Камелия All rights reserved.
Весели празници!!!