"Червените ескадрони"
Послание.
Щастливци Вий,
които ще дочакате
Времена Нормални!
В тях вече мойте стихове
не ще са актуални.
От лимузините си лъскави
тогаз слезнете
и Писаниците ми
изгорете...
Но ПОМНЕТЕ!
Не забравяйте
на Ескадроните червени
греховете!
Победиха в името
на Правда,
Обич,
Братство,
но и те затънаха
в ламтежа
за Богатство.
Управляваха
с Насилие,
Лъжа,
Измама.
За комунистите
друг път или пътечка
до днес май още няма!
Във люти битки за "Вся власт"
и кой да бъде най-отгоре
Пръв,
проляха се реки невинна кръв!
С венци от рими
ги увенчаваше Поета.
Във времето си как да разбере,
че слепи жертви са
на идеология проклета...
Обрекла океан
от милиони хора,
почти цял век,
в мизерия да крета...
© Петър Петров All rights reserved.