Марийка Събева
Послание с любов
Изпращам своето послание до Вас-
до всички майки на земята.
Зова ви дружно да надигнем глас
и с майчина любов да спрем войната.
Кажете! Докога на смърт децата си ще изпращаме
и ще посрещаме ковчези или инвалиди?
Нали с любов децата свои раждаме,
отглеждаме с любов и със надежди.
Войни между държави вече няма,
но често има граждански войни.
На политиците вината е голяма.
Но кой ли политиците вини?
Сърцето ми заплака за Украйна -
за жертвите, разрухата, кръвта.
За никого обаче не е тайна,
че грешка е на политиците това.
За жертвите на радикалния ислям
в Ирак, Щатите, във Сирия, в Европа
аз страдам и страхът ми е голям,
че тоз терор на портите ни тропа.
Не съм аз Чарли. Твърдо заявявам -
не бива лъв да дразним, дори в клетка.
Не искам с чужда вяра да се подигравам.
Аз знам, че всичко е за наша сметка.
Зова ви, мили майки, на бой ви призовавам,
но не с оръжие, а с майчина любов:
да спрем войните! – горещ апел отправям
и вярвам – ще откликнете на моя зов.
Знам –любовта на майката е чиста, свята,
даряваща живот и благослов.
И тъкмо ние, майките, ще победим войната.
Изпращам ви послание с любов.
© Мария Събева All rights reserved.
Тръби и събуждай заспалите! Тръби докато се събудят и чуят тревожния
ти зов!
Пожелавам ти да успееш в тази благородна цел!
Бъди дързостна, за да успееш!