За теб, поредно, писъмцето
по гълъб бял изпращам аз.
Привързано е за крачето
на птичката във утрин час.
По гълъб бял изпращам аз
посланията на сърцето.
И вече чувствата в небето
към теб летят сред син екстаз,
и изгревът е там, където
те поздравява светъл глас.
Към теб летят сред син екстаз
посланията на сърцето.
Над вис, над лес и над полето
крилца са пърхащи завчас.
Надеждите посрещат - ето -
лъчите първи с бодра страст.
Крилца са пърхащи завчас
посланията на сърцето.
© Асенчо Грудев All rights reserved.