Отново тичам,
забързано гоня
последният влак.
Препускам със
сълзи на очи,
знам,
ще го изпусна пак.
Но тичам инстинктивно,
тичам импулсивно
пак след влака,
дори и втора класа.
Тичам след последният вагон
ръждясал,
искам просто да го хвана,
искам да се кача.
Последен шанс ще е това
за пътник без билет,
изгубил своята
душа.
© Христо Манчев All rights reserved.