Nov 17, 2006, 8:20 PM

Последната цигара 

  Poetry
871 0 3

Цигарен дим из въздуха се разнася

Като платно от коприна

В малко парижко кафене

На булевард Шан ЗЕлизе

 

Щастливи влюбени в ъгъла седнали

Пият своето топло кафе

И хванати за ръце

Един на друг се любуват

 

От бара ги гледа самотна старица

С дрехи овехтели и бижута остарели

Тя с болка в сърцето си чака

Своята изгубена голяма любов

 

А на масата до прозореца

Седнал е млад скитник

И стиска в ръката си

Пакет евтини цигари

 

Той бавно отпива от своята чаша

С горчиво червено вино

Сякаш горчилката на студения свят

Той поглъща

 

С треперещи ръце той посяга

И грабва смачкания пакет

И вади от него последната цигара

Запалвайки я с последната клечка кибрит

 

Бавно изпушва я скитникът

Дърпа, издишва

И с неяния дим разпилян

Си отива последната горчива капка живот

© Виолета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??