Обърнах се, някой ме следва
стъпка по стъпка, след мен върви.
Неочакван, неканен скрит
гост, чакащ да го посрещна.
На прага е студено, нека влезе
с чаша вино, дали ще се сгрее.
От дългия път след мен извървян
докато неотлъчно ме следваше.
Загледана в сянката, я познах
моята гостенка, "другарката самота".
Дойде с мен да се сбогува.
Без нея от днес ще вървя.
© ЕЛЕНА ГОГОВА All rights reserved.